FURRA SOT

70 vite pasion për sipërfaqet e ekspozuara

FURRA SOT

NJE “PASION” QE ZGJATON QE QE 1895 DHE NJE “KADREL”
(TULLA NË DIALEKTIN REXHIANO)
E PËRZIERUR ME ARGJELA FOSDONDO.

Në fabrikën Fosdondo prodhohen tulla të ekstruduara (të shpuara) dhe tulla me paste të buta (tulla të bëra me dorë – të ngurta).
Impiantet u rinovuan pothuajse plotësisht nga viti 1999 deri në 2007.
Makineritë që nuk u zëvendësuan plotësisht u përditësuan megjithatë me anë të modifikimeve të pjesshme.
Në përgjithësi, pajisjet e impiantit, të mirëmbajtura vazhdimisht, mund të konsiderohen si të gjeneratës së fundit dhe të afta për të përmbushur kërkesat e ndryshme të tregut (madhësi dhe ngjyra).

Kapaciteti i prodhimit me kapacitet të plotë është afërsisht 140,000 ton/vit material i djegur, nga të cilët 72,500 ton material të ekstruduar (40,000,000 copë/vit) dhe 67,500 ton tulla të punuar me dorë (25,000,000 copë/vit).

Një katalog i pasur me produkte dhe shërbime për arkitekturë dhe ndërtim

FornacediFosdondo VisualColoriAmano

Tulla e ekspozuar (balte e butë)

Prodhojmë tulla që nga viti 1945, të cilat tani i kombinojmë me një seri sistemesh të avancuara të fasadave që projektojnë ekspozimin ndaj të ardhmes së ndërtimit.

Tulla klasike e ekspozuar është e destinuar të mbetet një element themelor – pothuajse arketip – i arkitekturës njerëzore. Nëse lënda e parë dhe procesi i prodhimit kanë qenë në thelb të njëjta për shekuj, aspekti që i përshtatet më së miri inovacionit është estetika.

Nga ky këndvështrim, tulla e butë na lejon të punojmë në dy parametra: ngjyra, e përcaktuar nga aplikimi i rërës së pigmentuar në përzierjet e përbëra nga lloje të ndryshme argjilash, dhe konsistenca e tij materiale, e dhënë në vend të kësaj nga madhësia e kokrrizave të rërës dhe rrëshqitjes, e cila modifikon gjeometrinë e tullave të përfunduara, duke i dhënë fytyrës së ekspozuar një pamje fshatare dhe të vjetëruar.

Tulla përballë (e ekstruduar)

Një pjesë tjetër e rëndësishme e katalogut tonë të produkteve për ballafaqim të ekspozuar përfaqësohet nga tulla e shtrydhur . Kjo lloj fytyre e ekspozuar ka një proces më të industrializuar që na lejon të kalibrojmë ngjyrën e përzierjes dhe të ngulisim një larmi të madhe strukturash sipërfaqësore në tre fytyrat e dobishme. Nëse sasitë justifikojnë krijimin e jastëkëve, është gjithashtu e mundur të prodhohen tulla të ekstruduara me tekstura të personalizuara .

Bota e fytyrave të ekspozuara është e kompletuar me shirita dhe pjesë qoshe , elementë të dobishëm për fisnikërimin e pjesëve strukturore të betonit, të tilla si kolonat dhe kordonet e vargjeve.

Blloqe me performancë të lartë

Si Fornace di Fosdondo ne shpërndajmë gjithashtu blloqe me performancë të lartë të prodhimit gjerman, të mbushura me izolim leshi guri. Ata që kërkojnë efikasitet maksimal të energjisë do të gjejnë në blloqet tona ThermoPlan ® MZ një koeficient të lartë izolimi termik dhe izolim të mirë akustik, si dhe stabilitet të madh, reagim optimal ndaj lagështirës dhe cilësi të mirë në lidhje me mbrojtjen nga zjarri. Një bllok ndërtimi rezistent dhe me performancë të lartë, i cili shikon nga e ardhmja e ndërtimit të qëndrueshëm.

Fasada e ekspozuar e ventiluar

Krahas produkteve tona, ne u ofrojmë arkitektëve, firmave inxhinierike dhe kompanive të ndërtimit zgjidhje të ndryshme teknike që aplikojnë estetikën e veshjes së ekspozuar në sistemet më moderne të dekorimit. Aty Fasada e ajrosur Anemos është një zgjidhje (eksklusive e jona) e karakterizuar nga lehtësia e nënstrukturës së profilizuar të aluminit dhe lehtësia e ngjitjes së tullave: një sistem i thatë dhe i padukshëm, i cili ruan vlerën tradicionale arkitekturore dhe estetike të tullave të ekspozuara dhe shfrytëzon modularitetin tipik të diellit. sistemet e hijezimit.

Shtresë izoluese me fytyrë të ekspozuar

Për të ruajtur fytyrën e ekspozuar dhe në të njëjtën kohë për të shijuar përfitimet e një shtrese termike , ne kemi zhvilluar Thin Brick, tullën e bllokimit që vepron si një mbulesë teknike dhe estetike për materialin izolues. Në fakt, ky përfundim i ekspozuar i tullave me trashësi të reduktuar nuk rrit shtresën që i shtohet muraturës origjinale dhe, për më tepër, i jep murit një rezistencë ndaj agjentëve atmosferikë që është shumë më e lartë se ajo e një shtrese të pa veshur vetëm.